Lastechniek

Het vakblad LASTECHNIEK is al ruim 80 jaar het toonaangevende tijdschrift op het gebied van verbindingstechnieken. LASTECHNIEK is vooral gericht op allen die professioneel betrokken zijn bij de verbindingstechniek, van uitvoerenden tot opleiders en beslissers binnen de metaal- en kunststofverwerkende industrie. Alternatieve verbindingstechnieken als lijmen en solderen, maar ook snijden en cladden komen met regelmaat aan de orde.

De bladformule wordt gevormd door vaste items als (product)nieuws, techniek, veiligheid, kennis, opleiding, praktijk en werkvloer. Daarnaast kent het blad een aantal vaste rubrieken, zoals de column van Willem de Welder, de rubrieken ‘Vaktrots’ en ‘Laskennis Opgefrist’, en een overzichtelijk brancheregister. Tevens vindt de lezer zorgvuldig geselecteerde branche- en productinformatie.
LASTECHNIEK is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. De lezers worden op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en krijgen inzicht in allerlei zaken waar belanghebbenden in de verbindingstechnieken zich mee bezighouden. Het blad geeft niet alleen technische en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, normen, opleidingen enzovoort, maar biedt ook reportages, persoonlijke interviews en inzicht in arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

Jaarlijks wordt een aantal edities gemaakt die in het teken staan van een evenement (bijvoorbeeld de Verbindingsweek) of een thema (bijvoorbeeld Offshore, Opleidingen en Onderwijs of Certificatie).

Vakblad LASTECHNIEK verschijnt tien maal per jaar in Nederland en België.

LASTECHNIEK wordt uitgegeven door OPUS communicatie-ontwerp, in opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek, en in samenwerking met het Belgisch Instituut voor Lastechniek.