Nieuwe kansen dankzij lasertechnologie

Produceren met lasers biedt vaak een goed economisch alternatief voor de conventionele technieken, zelfs bij lage aantallen. Dat is de boodschap die wordt uitgedragen tijdens het Laser Event 2017 op 6 april in Veldhoven. Sprekers uit de praktijk en de onderzoekswereld delen direct toepasbare tips en tricks op het gebied van toepasbaarheid, efficiency, automatisering en productontwerp.

Mogelijkheden

De ontwikkelingen in de lasertechnologie bieden de maakindustrie nieuwe kansen voor productontwikkeling en verbetering van de productieperformance. Voorwaarde is wel dat ontwikkelaars en constructeurs de mogelijkheden van lasertechnologie kennen en hun ontwerp daarop afstemmen. Praktische tips om dit te bereiken worden geboden tijdens het Laser Event 2017.

Technologie

Gaan sterkte en een cosmetisch mooie las samen? Wat is de bijdrage van een slim malconcept en de machine en hoe houdt u de kosten van opspanmallen beperkt? Tijdens het Laser Event leert u welke mogelijkheden en vrijheden lasercladding en 3D-metaalprinten geven, zonder concessies te doen aan kwaliteits- of sterkte-eisen. Ook ontdekt u wat een nieuw type hoogvermogen lasersysteem voor verhitting in industriële processen voor de plaatverwerkende industrie kan betekenen.

Design

Is het omzetten van het ontwerp naar laserlassen haalbaar? Hoe houdt u in uw ontwerp slim rekening met vereiste nauwkeurigheden aan plaatwerk? De sprekers presenteren een aantal zaken die van pas komen bij het ontwerp en de constructie van producten die met laserlassen gefabriceerd gaan worden. Niet alleen wordt er informatie gegeven over het productontwerp, maar ook de toepassingsgebieden, het ontwerp van lasmallen en opspanning komen aan bod.

Laser Event 2017

6 april 2017, 9:00u – 17.00u
*techniekHuys
De Run 4250, Veldhoven
Deelname aan het Laser Event 2017 kost €75,- p.p. excl. btw.
Leden van Mikrocentrum ontvangen €25 korting.