Onbekwame sollicitanten: ergernis of kans?

Onbekwame mensen die op technische vacatures afkomen vormen de grootste ergernis van het technisch bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Technische bedrijven noemen een slecht imago als tweede grootste ergernis. Benadering door commerciële acquisitiebureaus sluit de top drie af.

Barometer

Deze resultaten zijn opgenomen in de ROVC TechBarometer, een rapport dat inzicht geeft in de markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche. Naast ergernissen geeft het rapport ook inzicht in het aantal vacatures dat technische bedrijven hebben. 22 procent van de organisaties zet jaarlijks drie tot vijf vacatures uit. Het invullen van deze functies is een tijdrovend proces. Een kwart geeft aan minstens een half jaar tot een jaar nodig te hebben om een technische functie te vervullen.

Kans in plaats van ergernis

John Huizing, algemeen directeur bij ROVC: “Het feit dat mensen solliciteren op vacatures waar ze niet geschikt voor zijn zou juist een kans moeten zijn in plaats van een ergernis. Blijkbaar zijn er veel mensen die in de techniek willen werken, zonder dat ze de juiste opleiding hebben gevolgd of werkervaring hebben opgedaan. Met een andere mindset van werkgevers kunnen vacatures sneller worden ingevuld. Selecteer sollicitanten bijvoorbeeld op motivatie en breng de aanwezige competenties in kaart. Met behulp van een opleidingsplan kunnen vervolgens de benodigde competenties worden bijgebracht.”

Het rapport

De ROVC TechBarometer geeft inzicht in alle relevante trends op het gebied van techniek. Het rapport is gratis aan te vragen via de website van ROVC of direct te downloaden via de button ‘Downloads’ op de website van LASTECHNIEK.