Technologiedagen Twente | 28 – 30 maart 2017

Technologische kennis overdragen aan de plaatbewerkende industrie. Dat is het belangrijkste doel van de Technologiedagen Twente 2017, die voor de tweede keer worden gehouden in het Voortman Experience Center in Rijssen. Deelname is gratis, na aanmelding. De eerste twee Technologiedagen, op 28 en 29 maart, worden georganiseerd voor Nederlandse en Belgische plaatbewerkers; 30 maart is een dag voor Duitstalige relaties en klanten.

Wat kunt u verwachten?

Godfried Kaanen, voorzitter van Koninklijke Metaalunie, zal de Technologiedagen officieel openen. Het programma bestaat verder uit diverse workshops en een rondleiding door de productie bij Voortman. De Nederlandse dagen worden afgesloten met een lezing van Adjiedj Bakas over ‘de digitale transformatie’. De slotlezing tijdens de Duitse dag wordt verzorgd door Patrick Herwig van het Fraunhofer Instituut en gaat over het snijden van dik en dun materiaal met lasers en de trends hierin. De deelnemende partners zullen aanwezig zijn met een stand en er is voldoende ruimte in het programma om te netwerken.

Onderwerpen workshops

Workshop 1 | 3D and bevel cutting – Waterjet & Plasma
Resato International en Voortman Steel Machinery presenteren de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D- en bevelsnijden. Effectiviteit, het proces van tekening naar product en de verschillende toepassingen worden daarbij behandeld.
Workshop 2 | Meer effectiviteit van uw kantbank en meer delen per uur
SafanDarley & Wilson Tool laten zien dat er met uw kantbank meer mogelijk is dan het maken van de bekende zettingen. U maakt kennis met de diverse mogelijkheden binnen het bereik van uw kantbank. Door effectiever om te gaan met de kantbank kunt u meer delen per uur produceren.
Workshop 3 | Ontwikkeling van gerobotiseerd laserlassen
Valk Welding en Trumpf geven een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van gerobotiseerd laserlassen. Aan de hand van een praktijkcase wordt het complete integratietraject toegelicht voor een robotlaserlascel. De applicatie is bepalend voor de keuze van de juiste hardwarecomponenten.
Workshop 4 | Systeemoptimalisatie door doelmatige inzet nieuwe technologieën
Lissmac en Voortman Steel Machinery laten zien in hoeverre systeemoptimalisatie van de procesketen mogelijk is door het combineren van verschillende technologieën en een holistische kijk op het totaalsysteem.
Workshop 5 | Van bezit naar gebruik
ING en SafanDarley gaan in op de trend ‘van bezit naar gebruik’ binnen de industriële sector. Deze trend wordt vanuit financieringsperspectief in combinatie met de visie hierop vanuit SafanDarley verder toegelicht.

Programma

Dinsdag 28 maart
13.00 Inloop
13.15 Opening door Godfried Kaanen | Voorzitter Koninklijke Metaalunie
13.45 Start programma met workshops, standbezoek, rondleiding en netwerken
17.00 Lezing door Adjiedj Bakas over ‘de digitale transformatie’
17.30 Borrel, standbezoek, netwerken en buffet
19.30 Einde programma
Woensdag 29 maart
13.00 Inloop
13.30 Start programma met workshops, standbezoek, rondleiding en netwerken
17.00 Lezing door Adjiedj Bakas over ‘de digitale transformatie’
17.30 Borrel, standbezoek, netwerken en buffet
19.30 Einde programma
Donderdag 30 maart (Duitse dag)
10.00 Inloop
10.30 Start programma met workshops, standbezoek, rondleiding en netwerken
14.45 Lezing door Patrick Herwig over dik en dun snijden met laser, trends in lasersnijden
15.30 Borrel, standbezoek en netwerken
16.30 Einde programma

Locatie

Voortman Experience Center, Ozonstraat 6, 7463 PK Rijssen