LASTECHNIEK november 2018

De beurs is voorbij, en na een drukke periode maken exposanten de balans op. Hebben alle inspanningen geleid tot de gewenste aandacht en voldoende ‘leads’? Het antwoord zal heel verschillend zijn en hangt voor een deel af van de verwachtingen die men vooraf had. Ook de ervaringen uit het verleden spelen een rol. In deze uitgave blikken we terug. Onze verslaggever Jaap van Sandijk praatte met exposanten en bezoekers, en hij karakteriseert de Verbindingsweek 2018 als “een samenspel van het nuttige met het aangename”. Daar sluiten we ons bij aan.
De combinatie van de beurs met het Lassymposium leverde ook dit jaar weer interessante onderwerpen op die we graag delen met onze lezers. Zo bleek de sessie over Veiligheid, Gezondheid en Milieu een aantal zeer goede lezingen te bevatten. Een van die lezingen ging over de vraag hoe je het gedrag van mensen kunt beïnvloeden als het gaat om het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Een even herkenbaar als leerzaam verhaal, waar menig bedrijf zijn voordeel mee kan doen.

Iets heel anders is de manier waarop ons staal geproduceerd wordt. Sinds jaar en dag vormt het hoogovenproces hiervoor de basis. Daar lijkt echter verandering in te komen. Op het terrein van Tata Steel is een proeffabriek gebouwd waarmee ijzer gemaakt wordt met behulp van een nieuwe technologie: HIsarna. Deze technologie is ontwikkeld vanuit de wens om de CO2-uitstoot drastisch te verlagen. De eerste testen wijzen uit dat HIsarna dit mogelijk maakt.

Tijdens de Verbindingsweek hebben we op de stand van LASTECHNIEK de belangrijkste resultaten van ons lezersonderzoek gepresenteerd. We zijn tevreden met het gemiddelde rapportcijfer 8 en zien dit als een stimulans om enthousiast door te gaan op de ingeslagen weg. Zo zullen we ernaar blijven streven om u zo relevant mogelijk te informeren op het gebied van lassen, lijmen en snijden. Benieuwd naar alle resultaten van het lezersonderzoek? Houd dan onze website in de gaten. Binnenkort vindt u daar de gedetailleerde uitkomsten.

Downloaden (PDF, 820KB)