LASTECHNIEK april 2015

Kies geen baan, kies een baas

Je eerste baas is de belangrijkste factor die het succes van je loopbaan bepaalt. Een baas die geen vertrouwen in je stelt, zal je geen groeikansen geven. Maar een baas die te gemakkelijk voor je is, zal je niet stimuleren om jezelf te verbeteren. Dat zegt William Raduchel, voormalig hoogleraar aan Harvard en bekend organisatieadviseur. Een andere loopbaangoeroe, de Amerikaanse schrijver Scott Berkun, formuleert het belang van een goede baas aan de hand van twee stellingen: “Een goede baas in een middelmatige organisatie zal zijn werknemers blijven beschermen en ondersteunen. Een slechte baas in een goede organisatie zal zijn werknemers blijven frustreren en ontmoedigen.”

In deze editie van Lastechniek vertelt Vaktrots-kandidaat John Dries hoe hij van zijn baas altijd de ruimte en de vrijheid heeft gekregen om zijn talenten te ontwikkelen. John zegt letterlijk dat die vrijheid hem steeds gemotiveerder maakt om dingen te willen verbeteren. Een typisch voorbeeld van een baas die vertrouwen heeft gesteld in de kwaliteiten van zijn werknemer, met als resultaat een trouwe en loyale werknemer die alsmaar beter wil presteren en die na meer dan twintig jaar nog steeds elke dag met plezier naar zijn werk gaat.

Als werkzoekende kun je dus het best maar op zoek gaan naar een goede baas. Een hele uitdaging, want waar moet je precies op letten en hoe kun je beoordelen met welk type baas je te maken hebt? Dat brengt ons op de uitdaging waar het Nederlands Instituut voor Lastechniek zich voor gesteld ziet: de zoektocht naar een nieuwe directeur.
Verderop in dit blad kunt u zien aan welk profiel de gezochte kandidaat moet voldoen. Sturen, leiding geven, vertegenwoordigen, coördineren, delegeren. Met deze algemene termen zou je de belangrijkste taken van een directeur kunnen omschrijven. Kijken we naar de adviezen van Raduchel en Berkun, dan zal een goede directeur zijn personeel bovendien vertrouwen bieden, stimuleren, beschermen en ondersteunen. Maar ook deze nieuwe directeur zal hoe dan ook zijn eigen stempel drukken op de NIL-organisatie. We wensen de sollicitatiecommissie veel succes en wijsheid toe bij het selecteren van de juiste kandidaat.

De makers van Lastechniek

Downloaden (PDF, 466KB)