LASTECHNIEK april 2019

In plaats van ons gebruikelijke voorwoord doen we een oproep. Aan wie? Aan u, werkzaam in een van de vele bedrijven waar gelast wordt. Uit ons lezersonderzoek blijkt dat er veel behoefte is aan verhalen uit de laspraktijk. Daar willen we als redactie iets mee doen. Maar dat kan alleen als u uw verhalen met ons wilt delen. Welke lasproblemen komt u tegen in de praktijk? Welke oplossingen heeft u al ontwikkeld, of voor welke problemen bent u daar nog naar op zoek? Heeft u wellicht een interessant verhaal te vertellen over een bijzonder lasproject? U hoeft dit verhaal niet zelf te schrijven; wij komen graag bij u langs om een reportage te maken.

Een goed voorbeeld van een praktische lasoplossing is het verhaal over de door Bronswerk ontwikkelde GLT-Ias. U leest het in deze uitgave. Maar u kunt ook denken aan het beschrijven van een uniek lastechnisch project, vanaf voorbereiding tot en met afronding. Of aan het toepassen van lasnormen, of het verhelpen van een probleem met lasonvolkomenheden. Kortom, aan alles waar u in de praktijk tegenaan loopt.

Wat kost het?
In principe investeert u alleen de tijd die nodig is voor het vertellen van uw verhaal. Wij brengen geen kosten in rekening voor het publiceren van het artikel. Uiteraard krijgt u dit eerst voorgelegd voor akkoord. Met andere woorden: u bepaalt zelf wat u wel en wat u niet wilt delen.

Wat levert het op?
Door het delen van uw verhaal wordt het voor een relevante doelgroep nog duidelijker op welk gebied uw expertise ligt. Bovendien nodigt uw voorbeeld anderen uit om hetzelfde te doen, zodat u weer uw voordeel kunt doen met hun ervaringen.

Downloaden (PDF, 889KB)