Lastechniek april 2011

U ziet het goed. Lastechniek is vernieuwd. We hebben een nieuwe, frisse vormgeving. En ook op het inhoudelijke, redactionele vlak zitten we boordevol plannen. Daarnaast gaan we ook de website voorzien van nieuwe impulsen. Deze restyling komt zeker niet uit de lucht vallen, maar is het resultaat van een weloverwogen heroriëntatie.

Als toonaangevende en exclusieve autoriteit op het gebied van verbinden en snijden zijn wij voortdurend op zoek naar het leveren van topkwaliteit. Dat geldt niet in de laatste plaats bij het uitgeven van dit vakblad. In dat kader zijn wij blij en trots dat we een partner hebben gevonden met wie we het magazine een nieuwe kwaliteitsimpuls kunnen geven. Die partner is OPUS communicatie-ontwerp uit Leiden. OPUS is al twintig jaar actief als ontwerper en bladenmaker in de technische branche en het onderwijs. Een schot in de roos dus. Verandert er veel? Ja en nee. ‘Ja’ omdat Lastechniek een nieuwe look and feel krijgt. Met mooiere foto’s en aansprekendere graphics. En ‘nee’ omdat Lastechniek de expertise, ontwikkelingen, innovatie en actualiteit blijft bieden die u van ons gewend bent. Overigens; mocht bij u om welke reden dan ook de indruk zijn ontstaan dat Lastechniek een verenigingsblad wordt, dan is die indruk uiteraard onjuist. De formule van het magazine blijft ongewijzigd. Sterker nog, die wordt vanaf nu sterk verbeterd.

Het NIL is een onafhankelijke dynamische stichting die al bijna 80 jaar de belangen behartigt van bedrijven en opleidingen in Nederland die zich bezig houden met lassen, lijmen en snijden. Daarnaast maakt het NIL ook onderdeel uit van het EWF en het IIW zodat u altijd gewaarborgde informatie krijgt. Nationaal en internationaal.

In de eerste editie van Lastechniek nieuwe stijl vindt u naast de gebruikelijke rubrieken en vakinhoudelijke artikelen, een verslag van de JONG NIL dag op een zonovergoten Ketting Olivier Kazerne in Soesterberg. Met dank aan de inzet en medewerking van de Koninklijke Landmacht.