LASTECHNIEK december 2016

Lijstjes

Weet u het nog? De extreme ijzel in januari, het failliet gaan van V&D, het overlijden van Johan Cruyff, David Bowie en Prince, de aanslag op Zaventem, het Oekraïnereferendum, de hype rondom Pokémon Go en de Olympische Spelen in Rio? De lijstjes met de belangrijkste nieuwsfeiten van het afgelopen jaar vliegen ons in deze periode weer om de oren. We hebben een bijzonder roerig jaar achter de rug. De stem van de Britten voor een brexit is één van de gebeurtenissen die de gemoederen tot op de dag van vandaag bezighoudt en die ook de komende jaren onze economie zal beïnvloeden. Datzelfde geldt voor de verkiezing van de nieuwe Amerikaanse president.
Hoewel het erop lijkt dat de Nederlandse economie de crisis definitief te boven is, zorgen deze ontwikkelingen voor een nieuwe periode van politieke en economische onzekerheid. Maar naast bedreigingen ontstaan er ook nieuwe kansen voor onze industrie, zoals de mogelijkheid dat, als gevolg van de brexit, de productie van Mini’s wordt overgeheveld naar VDL Nedcar in Born. Als is dit nog erg prematuur en afhankelijk van importtarieven en grenscontroles na brexit.

Wat gaat 2017 ons brengen op lasgebied? De laswereld maakt zich weer op voor Schweissen & Schneiden, de grootste lasbeurs van Europa, die dit jaar niet in Essen, maar van 25 tot en met 29 september 2017 in Düsseldorf gehouden wordt.
Later in het najaar viert het Belgisch Instituut voor Lastechniek haar 75-jarig bestaan. Uiteraard zullen we ook in Lastechniek aandacht besteden aan dit jubileum en de rijke historie van dit instituut, waarmee uw blad zeer intensief en vruchtbaar samenwerkt. Verder staan er nieuwe themanummers op stapel, te beginnen met een themanummer in maart over dunne plaat. Het voorlopige lijstje met onderwerpen is klaar, maar de redactie staat altijd open voor relevante aanvullingen. Ook het lijstje met kandidaten voor onze rubriek Vaktrots kan wel wat uitbreiding gebruiken. U weet ons te vinden.

We sluiten deze jaargang van Lastechniek af met een dubbelnummer. Leesvoer voor een rustig moment tijdens de feestdagen. Wij houden een korte pauze, maar in februari kunt u de volgende Lastechniek verwachten.

We wensen u een mooie jaarwisseling en alle goeds voor 2017!

De redactie van Lastechniek

Downloaden (PDF, 430KB)