Lastechniek februari 2012

Voor u ligt het februarinummer 2012 van Lastechniek, een nummer vol wetenswaardigheden en noviteiten. Een belangrijk thema in deze uitgave is de Techni-Show 2012, die gehouden wordt van 13 tot en met 16 maart in de Jaarbeurs te Utrecht. Deze tweejaarlijkse vakbeurs voor industriële productietechniek is zeer belangrijk voor de metaalbranche. Vele exposanten presenteren hun nieuwste producten en diensten in het kader van ‘World Class Manufacturing’. Ter voorbereiding op uw bezoek vindt u in dit nummer alvast informatie over vele innovatieve producten en diensten van diverse bedrijven.

Los van de Techni-Show kunt u in deze Lastechniek kennismaken met een andere noviteit. U bent misschien al bekend met de mogelijkheid om via QR-codes, die nogal ontsierende tweedimensionale streepjes- en blokjescodes, verbinding te maken met een website. Nu is er een nieuwe en fraaiere techniek. In deze Lastechniek vindt u op pagina 21 een afbeelding die voorzien is van een onzichtbaar watermerk. Met behulp van uw smartphone kunt u via deze afbeelding automatisch toegang krijgen tot een bijpassend videofilmpje. Het is nog maar een eerste experiment, maar we zien vele toepassingsmogelijkheden en zijn dan ook erg benieuwd naar uw reacties.

In dit februarinummer wordt u zoals gebruikelijk geïnformeerd over het laatste nieuws. Een voor de staal- en aluminiumconstructiebedrijven belangrijk onderwerp is natuurlijk het uitstel van de verplichte CE-markering. Dit nieuws bracht nogal wat verwarring met zich mee. Aan de hand van zeven vragen en antwoorden denken we u hierover duidelijkheid te kunnen geven. Natuurlijk komen ook lassers zelf aan het woord. Naast de ‘lasser van de maand’ kunt u kennismaken met een wel zeer kunstzinnige lasser die de liefde voor zijn vak combineert met zijn liefde voor het carnaval, dat deze maand weer losbarst.

Veel leesplezier met deze Lastechniek en graag tot ziens op de Techni-Show.