LASTECHNIEK februari 2016

Gesneden koek

Wat hebben Sophia Loren, Monique van Vooren en Dorothy Malone (voor de ouderen: ’starring Dorothy Malone as Constance MacKenzie‘) met elkaar gemeen, behalve hun gevorderde leeftijd en bekendheid als actrice? Welnu, ze hebben in een ver verleden allemaal model gestaan als ‘Miss Welder’ in een advertentie van Castolin Eutectic. Nieuwsgierig? Bekijk dan het artikel dat Tim Buyle heeft geschreven over de bijzondere geschiedenis van dit familiebedrijf. Niet alleen leuk vanwege de historische foto’s, maar zeker ook lezenswaardig en leerzaam. De tijd dat schaars geklede dames in verleidelijke poses de aandacht van de – overwegend mannelijke – klanten moesten trekken, lijkt anno 2016 definitief voorbij. Wie het afgelopen jaar de AutoRAI heeft bezocht, heeft het ook kunnen constateren: pitspoezen zijn uit, hun plek is ingenomen door keurig geklede beursdames die met verstand van zaken over auto’s kunnen praten. “Bimbo’s kunnen echt niet meer”, zei een sales manager van Citroën Nederland, in een artikel op NRC Q.

En hoe zit het met de TechniShow? De allereerste TechniShow dateert van 1951, de tijd waarin eerdergenoemde actrices nog schitterden in advertenties van Castolin Eutectic. Poseerden er toen misschien ook verleidelijke dames op de beursvloer om extra publiek te trekken? Het lijkt er niet naar, als we kijken naar een filmpje op YouTube, met beelden van die allereerste Tentoonstelling voor Technici in Rotterdam (www.youtube.com/watch?v=5vdAm-twN50). Nee, de TechniShow is vooral een beurs voor liefhebbers van techniek: mannen én vrouwen die zich willen laten informeren over de laatste innovaties. Van 15 tot en met 18 maart is de Jaarbeurs Utrecht weer gevuld met het aanbod aan de nieuwste (las)technische producten en diensten. In dit blad krijgt u daarvan alvast een voorproefje aan de hand van verschillende nieuwsberichten.

Volg de lasrups … Nieuws van een heel andere orde is de komende verhuizing van het Nederlands Instituut voor Lastechniek. De bekende locatie aan de Boerhaavelaan wordt verruild voor een kantoor aan de Louis Braillelaan, waar ook Bouwen met Staal zich zal vestigen. Alle relaties van het NIL hebben de verhuiskaart inmiddels ontvangen. Heeft u deze gemist? De lasrups in dit blad brengt u vanzelf naar de nieuwe adres- gegevens. Wij wensen u veel leesplezier.

De makers van Lastechniek

Downloaden (PDF, 410KB)