LASTECHNIEK juli/augustus 2019. Thema Mechaniseren, automatiseren, robotiseren

De introductie van nieuwe technologie in een bedrijf betekent verandering. En verandering roept bij veel mensen weerstand op. De lasindustrie vormt daarop geen uitzondering. Hoe vaak horen we niet dat lassers zozeer gehecht zijn aan hun ‘eigen’ gereedschappen, dat zelfs een verandering van de kleur lastoorts weerstand oproept. Laat staan wanneer hun werk ingrijpend verandert door de komst van een lasrobot.

Voor deze uitgave rond het thema ‘Mechaniseren, automatiseren en robotiseren’ zijn we op zoek gegaan naar bedrijven die in dit kader hun verhaal wilden vertellen. Dat varieert van een bedrijf waar vooral mechanisering wordt ingezet, tot bedrijven waar lasautomatisering zodanig is ingeburgerd, dat de bestaande lasrobotcapaciteit alweer te klein is en nieuwe robotcellen worden aangeschaft.

De behoefte aan een laagdrempelige, eenvoudig programmeerbare robot heeft gezorgd voor de opmars van de cobot, die door steeds meer fabrikanten wordt aangeboden en die door de industrie wordt omarmd. Hoe een lasser aankijkt tegen het samenwerken met een lascobot, leest u in het artikel over Aldowa. In een ander artikel vergelijken we een lascobot met een compacte industriële lasrobot. De scheidslijn tussen deze twee wordt trouwens steeds dunner, zoals we zien aan de ontwikkeling van een hybride vorm: een robot die ook als cobot kan functioneren.

Of het nu gaat om mechaniseren, automatiseren of robotiseren, het blijven gereedschappen en het blijft mensenwerk. Uit alle verhalen blijkt dat de invoering van nieuwe technologie alleen kans van slagen heeft als enthousiaste mensen binnen het bedrijf tijd en energie willen steken in het leren omgaan met de nieuwe apparatuur. Maar als het leertraject eenmaal is doorlopen, blijkt de nieuwe technologie al snel onmisbaar.