Lastechniek juli 2013

Voor de inhoud van deze Lastechniek hebben we ons laten inspireren door de zomer en de activiteiten die daarbij horen. Bezoek aan pretparken, het opsnuiven van kunst en cultuur, sportieve activiteiten, enzovoort. Een blad vol zomerse verstrooiing dus, maar dit alles natuurlijk wel met een duidelijke link naar de lastechniek.

Vorig jaar rond deze tijd stapten we op de fiets bij een ambachtelijke fietsenfabrikant in West-Vlaanderen en namen we een kijkje bij een bijzonder speelpark in de bossen van Gelderland, waar naar hartenlust gelast werd in de Schrootstrijd. Dit jaar nemen we een duik in de wereld van de onderwaterlasschool, verdiepen we ons in de lastechnische aspecten van achtbanen, en zien we hoe een enorm kunstwerk in elkaar wordt gelast in Arnhem. En in een zomer die maar niet echt op gang wil komen, misstaat ook het onderwerp warmtebehandelingen niet. Deel twee in deze reeks leert u alles over de praktijk van het voorwarmen. Natuurlijk ontbreken ook de vaste rubrieken niet, waardoor deze uitgave weer goed gevuld is.

Maar u kunt meer van ons verwachten deze zomer. Over enkele weken verschijnt onze extra zomereditie, met als thema Arbeidsmarkt. Hoe is het gesteld met uw arbeidsmarkt? Naast de werkgelegenheidscijfers en feitelijke informatie over de arbeidsmarkt uit diverse onderzoeks- rapporten, laten we veel mensen aan het woord. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de voorzitter van de MBO-Raad legt uit waarom hij het debat over het tekort aan technisch personeel ‘licht hysterisch’ noemt. Verschillende zzp’ers vertellen over hun besluit om als zelfstandige de arbeidsmarkt op te gaan en u kunt lezen over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van uitzendwerk en detachering. We brengen een bijzondere carrière in de lastechniek in beeld en portretteren jonge lassers met hun leermeesters op de werkvloer. Kortom, uw arbeidsmarkt wordt belicht vanuit verschillende invalshoeken.

Lekker veel leesvoer dus, deze zomer, met twee edities van Lastechniek. En wat u de komende maanden ook gaat doen, we wensen u een goede vakantie en veel leesplezier.