Lastechniek maart 2012

Als onafhankelijk vakblad proberen we u zo goed en breed mogelijk te informeren, zonder partijdig te zijn. Het is daarnaast telkens weer een uitdaging om de verschillende groepen lezers van Lastechniek zo goed mogelijk te bedienen. Waar de een vraagt om meer techniek, is de ander juist vooral geïnteresseerd in verhalen van de lasser op de werkvloer. Weer anderen willen vooral geïnformeerd worden over nieuwe producten, normen, certificering en opleidingen. Het lukt niet altijd om aan al deze wensen tegemoet te komen in één uitgave. We streven er wel naar om verspreid over een heel jaar een goede balans te bereiken. De ontwikkelingen in de verbindingstechniek staan bovendien ook niet stil. In Lastechniek besteden we regelmatig aandacht aan de vele evenementen en themadagen die er georganiseerd worden op dit gebied.

Bij het uitkomen van deze Lastechniek staan we vlak voor de opening van de Techni-Show 2012. In februari hebben we al uitgebreid aandacht besteed aan dit vierdaagse evenement. De laatste nieuwsberichten vindt u in dit nummer, zodat u zich goed kunt voorbereiden op uw bezoek en doelgericht alle stands kunt bezoeken die voor u interessant zijn.

Natuurlijk kijken we als redactie intussen alweer een paar maanden vooruit. Het oprichten van de nieuwe redactieadviesraad begint zijn vruchten af te werpen. We zijn erg blij met de ondersteuning van deze groep specialisten. Voor ons themanummer over robotlassen hebben we twee deskundigen uit de redactieadviesraad bereid gevonden om onze redactievergadering te versterken. Dit heeft geleid tot een reeks goede ideeën en suggesties, maar ook concrete artikelen over dit veelzijdige onderwerp. We geven nog niets prijs, u ziet het resultaat vanzelf. Op deze manier werken we ook aan de uitgave van mei, die geheel in het teken zal staan van opleidingen.

De uitgave die voor u ligt is niet gekoppeld aan een speciaal thema. Dat betekent dat de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde komen: van het lassen aan gasvoerende leidingen (deel 2) tot een enorm bouwproject in Venetië; en van een themadag over lijmen tot een nieuwe methode voor niet-destructief onderzoek. Naast deze en andere artikelen zijn er de vaste rubrieken die u van ons gewend bent.
Kortom, voor ieder wat wils.