Lastechniek mei 2011

We leven in een tijd waarin er ondanks de financiƫle crisis een groot tekort is aan vakbekwame mensen. Dat beperkt zich niet tot alleen maar lassers en lasdeskundigen, ook andere technische beroepen kampen met dit probleem. Het bedrijfsleven, scholen en de overheid moeten de handen ineen slaan om dit probleem op te lossen. Kennis, informatie en onderwijs spelen hierin een sleutelrol. Hoe beter de theorie aansluit op de praktijk, hoe kleiner de kloof tussen het bedrijfsleven en de scholen wordt.
Kennis is macht. Het NIL realiseert zich dat als geen ander en geeft hier voortdurend invulling aan. Onder meer door de lesstof up-to-date te houden. Daarover leest u in deze opleidingsspecial.

Wij zijn trots dat wij binnenkort nieuwe lesboeken kunnen introduceren voor de handvaardigheid opleidingen op alle niveaus en technieken. En ook voor diverse kaderopleidingen komen er binnenkort nieuwe lesboeken uit net als voor de nieuwe lijm-opleidingen EAB, EAS,EAE. Maar lassen leer je niet uit een boekje. Daarom organiseert het NIL ook dit jaar een aantal interessante workshops waarbij vanuit de praktijk zo veel mogelijk kennis en ervaring worden uitgewisseld. Het bedrijfsleven en de overheid moeten anti-cyclisch investeren in kennisontwikkeling en zorgen dat Nederland op vele technische terreinen nadrukkelijk een rol blijft spelen. Nu en in de toekomst.