LASTECHNIEK november 2017. Thema BIL 75 jaar

De precieze historie is al moeilijk meer terug te vinden, maar deze maand zal het dus de 13e – of misschien toch de 14e – keer zijn dat het jaarlijkse Lassymposium door het Belgisch en het Nederlands Instituut voor Lastechniek georganiseerd zal worden. De samenwerking tussen beide organisaties bestaat natuurlijk al langer!
Het blijft, voor de kleine organisaties die we uiteindelijk zijn, elke keer wel weer een grote inspanning om zo’n symposium rond te krijgen, waarbij de ‘back office’ van het NIL en het BIL een flinke bijkomende bijdrage levert. Allereerst dus dank aan het administratieve team van het NIL en het BIL dat zich hiervoor elk jaar enthousiast inzet.

Aan de andere kant toont de organisatie van het symposium ook weer aan waarom we in de laswereld toch in een heel bijzondere setting werken. Lang niet in alle sectoren is er zo’n leergierigheid, wens om open te discussiĆ«ren, en enthousiasme om ervaringen te delen met de rest van de sector.
Ook dit jaar zijn er weer een heel aantal presentaties van auteurs die hun ervaringen graag komen delen, zowel tijdens de voordrachten als meer informeel, na afloop van het lezingenprogramma.

Maar om terug te keren naar de historische feiten: op 4 november is het BIL 75 jaar oud geworden. Tijdens het symposium zal hieraan ook aandacht besteed worden, en in deze Lastechniek vindt u onder andere een artikel met een kort overzicht van de ontstaansgeschiedenis van het BIL en de bereikte mijlpalen.

Het is belangrijk om de geschiedenis te kennen, maar uiteraard richten we ons op de toekomst, waarin het BIL zich ook leergierig, open en enthousiast wil blijven opstellen!
Ik hoop velen van u te zien bij het symposium in Antwerpen.

Fleur Maas, directeur Belgisch Instituut voor Lastechniek vzw

Downloaden (PDF, 455KB)