Lastechniek oktober 2014

Nog ruim een week en dan is het weer zover: op 4 november aanstaande zal Fried Kaanen, de kersverse voorzitter van Koninklijke Metaalunie, de officiële opening verrichten van de tweede NIL Verbindingsweek.
Deze specialistische en vakgerichte beurs voor het verbinden, lijmen en snijden van materialen belooft weer een daverend succes te worden, met voor ieder wat wils. Kijk maar eens naar het mooie programma van het NIL/BIL Lassymposium: een groot aantal interessante en leerzame lezingen rond diverse onderwerpen, met een duidelijke link naar de praktijk. Ook de laswedstrijden ontbreken niet: jonge lassers uit Nederland en België zullen in wedstrijdverband strijden om de titel ‘Beste jonge lasprofessional van de Lage Landen’.

Nieuw tijdens deze Verbindingsweek is de docentenmiddag die op 5 november wordt gehouden en waarbij speciaal aandacht wordt besteed aan interessante onderwerpen voor lasdocenten.

We hebben onlangs al vernomen van minister Asscher van SZW dat de robot in de industriële productie niet meer weg te denken is. Sterker nog: op termijn zullen er meer robots komen voor productiedoeleinden. Ook het NIL ziet deze ontwikkeling in de lasindustrie. Daarom wordt op 6 november een speciale Robotdag georganiseerd. In een uitgebreid lezingenprogramma wordt hierbij ingegaan op vele praktijksituaties en de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Op de NIL-stand kunt u ook nader kennis maken met het LAC, het Laser Applicatie Centrum, dat begin 2014 een integrale samenwerking is aangegaan met het NIL. Want laserlassen is een moderne techniek die in de Nederlandse maakindustrie moeizaam zijn intrede doet in vergelijking met andere Europese landen.
Kortom, de NIL Verbindingsweek is een vakbeurs die u als las- en/of lijmspecialist zeker niet mag missen! We verwelkomen u graag op onze stand om u nader te informeren over de nieuwste ontwikkelingen in de las- en lijmopleidingen.