LASTECHNIEK oktober 2016. Thema NIL Verbindingsweek

De ontwikkelingen binnen de lastechniek volgen elkaar in rap tempo op. Of het nu gaat om innovatieve lasprocessen, veranderende regelgeving of digitalisering: op de hoogte blijven van al deze ontwikkelingen is absoluut noodzakelijk. Maar in plaats van bijblijven, is het wellicht nog beter om voorop te lopen!

Met een keur aan gastsprekers hebben we voor de lastechnici in Nederland en België een zeer gevarieerd programma samengesteld voor het NILBIL Lassymposium op 2 en 3 november. Kijk maar eens wat het programma allemaal te bieden heeft, verderop in dit blad. Deelname aan het symposium is een unieke mogelijkheid om verdiepende kennis op te doen, maar zeker ook de gelegenheid om uw netwerk te onderhouden en zelfs te versterken. Voor lasdocenten is er tijdens dit symposium een speciale kennismiddag georganiseerd. Ik zal er zeker bij zijn en hoop u daar met velen te ontmoeten.

Naast het Lassymposium organiseert het NIL op 1,2 en 3 november, in samenwerking met de Evenementenhal, voor de derde keer de Verbindingsweek. Samen met zo’n zestig collega-bedrijven bieden we u de gelegenheid om de laatste innovaties in de verbindingsindustrie te bekijken en uw vragen te laten beantwoorden door diverse deskundigen. Nieuwe elementen tijdens dit evenement zijn het Kennistheater en het Virtueel Lasplein. In het Kennistheater organiseert het NIL diverse, korte kennisworkshops die voor iedereen toegankelijk zijn. Op het Virtueel Lasplein laten vier aanbieders zien wat er op het gebied van virtueel (leren) lassen allemaal mogelijk is.

Het NIL heeft óók de ambitie om voorop te lopen. Met onze diensten willen we écht antwoord kunnen geven op alle vragen die binnen de verbindende industrie spelen. Sluit u aan bij het NIL en help ons mee dit te realiseren. Meer weten? Ik nodig u van harte uit om ons te komen bezoeken op standnummer 323. Onder het genot van een drankje kunnen we u onze plannen toelichten, waarbij we zeker openstaan voor uw opmerkingen en suggesties. Ik zie u graag op 1, 2 of 3 november in Gorin- chem en wens u veel genoegen met het lezen van deze beursspecial.

Imre Németh, directeur Nederlands Instituut voor Lastechniek

Downloaden (PDF, 390KB)