LASTECHNIEK oktober 2018. Thema Verbindingsweek

Kan elk materiaal verlijmd worden? Hoe sterk is een lijmverbinding? Tijdens de NIL Verbindingsweek heeft u de kans om dit zelf te testen. Op het Demoplein Lijmtechniek kunnen bezoekers ‘touwtrekken’ om een lijmverbinding stuk te krijgen. Neem het op tegen een heftruck of tegen elkaar. Ook wordt onderwaterlijmen gedemonstreerd en kan ervaren worden welke stappen nodig zijn om een goede lijmverbinding te maken.

Lassen of lijmen? Deze discussie heeft soms ook wel iets weg van een touwtrekwedstrijd. Lijmen is voor de meeste lassers (nog) geen vanzelfsprekende verbindingstechniek. Kan iets zowel gelast als gelijmd worden, dan is het vooral de bekendheid met de techniek die de doorslag geeft. Daarmee blijven vaak de mogelijkheden van lijmen onderbelicht.

Tijdens de komende Verbindingsweek schenkt de beursorganisatie daarom extra aandacht aan lijmtechnieken. Dat doen we ook in deze beursuitgave van LASTECHNIEK. Lijmdeskundigen en lijmspecialisten die deelnemen aan het Demoplein Lijmtechniek geven voorbeelden van bekende en minder bekende lijmtoepassingen. Zij willen daarmee vooral laten zien dat lijmen een volwaardige verbindingstechniek is die bestaansrecht heeft naast de beproefde lastechniek.

Deze uitgave kunt u gebruiken als een gids ter voorbereiding op uw bezoek aan de beurs. Met veel nieuws van exposanten op het gebied van lassen, lijmen en snijden; een beursplattegrond en deelnemerslijst, maar ook achtergrondartikelen.

Downloaden (PDF, 504KB)