LASTECHNIEK september 2020

Voor wie dit leest

Wie actief is op Twitter en andere social media, weet dat beleefdheid en verdraagzaamheid op dit soort platforms ver te zoeken is. Laat staan dat je er wijzer van wordt. Wat ooit werd opgericht als een nieuwe manier om snel en makkelijk met elkaar in gesprek te komen, is een soort open riool geworden. Iedereen, al dan niet gehinderd door enige kennis, kan zijn mening de wereld in slingeren. Of die mening gefundeerd is, doet niet ter zake. Nog nooit telde ons land zoveel ‘virologen’ als tijdens de huidige coronacrisis. Zelfs zakelijke platforms als LinkedIn worden regelmatig misbruikt voor het verspreiden van de meest obscure complottheorieën en andere bagger.

Je kunt dan twee dingen doen: blijven of weggaan. Wij kiezen voor het laatste. Als makers van dit vakblad willen we niet langer deel uitmaken van platforms die mensen lijnrecht tegenover elkaar zetten, waar alleen het eigen gelijk telt en waar de grootste schreeuwers het voor het zeggen lijken te hebben. LinkedIn krijgt voorlopig het voordeel van de twijfel, maar we zijn niet langer actief op andere social media, zoals Twitter en Facebook. Dat betekent niet dat we discussies uit de weg willen gaan. Integendeel. We houden van een goede vakinhoudelijke discussie, waar mensen op basis van kennis en ervaring hun standpunten verdedigen en ideeën uitwisselen.

Wij zullen doorgaan met het bieden van relevante informatie door en voor professionals in de verbindingstechniek en aanverwante vakgebieden. Met ruimte voor verschillende inzichten. Precies dat is wat we doen in onze serie over kwaliteitszorg volgens de norm EN-ISO 3834. In deze uitgave vind je alweer de vierde aflevering. We nodigen je van harte uit om te reageren op artikelen en berichten in dit blad. Heb je andere ervaringen, kritische vragen, of ben je het niet eens met bepaalde standpunten, aarzel niet en neem contact met ons op. Gewoon telefonisch of via e-mail.

Downloaden (PDF, 363KB)