LASTECHNIEK

Al ruim 90 jaar is LASTECHNIEK het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Het toonaangevende magazine wordt goed gewaardeerd, zoals blijkt uit ons Lezersonderzoek. Het blad wordt uitgegeven in opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), in samenwerking met het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL).

Onafhankelijk, helder en deskundig

LASTECHNIEK is onafhankelijk, helder en deskundig. Het biedt actuele en relevante technische en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, (schade)onderzoek, NDO, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte voor de mens achter de techniek, economisch nieuws, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden. LASTECHNIEK is bovendien hét platform voor het werven van personeel binnen de verbindingsindustrie en voor (las)onderzoek en (las)inspectie.

Bladformule

De bladformule wordt gevormd door vaste items als verbindingsnieuws, techniek, veiligheid, kennis, opleiding, praktijk en werkvloer. Daarnaast kent het blad een aantal vaste rubrieken zoals Vaktrots, Laskennis Opgefrist en een overzichtelijk Brancheregister. De rubriek Verbindingsnieuws biedt elke maand zorgvuldig geselecteerde branche- en productinformatie.
Jaarlijks wordt een aantal edities gemaakt die in het teken staan van een evenement (zoals Welding Week) of een speciaal thema (zoals Additive Manufacturing, Onderwijs, Opleidingen en Arbeidsmarkt, Aluminium lassen, Roestvast staal lassen en Certificatie).

Online

Naast de papieren uitgave heeft LASTECHNIEK een goed bezochte website. Met ten minste 15.000 bezoeken per jaar en ruim 3.000 unieke zoekopdrachten een informatiekanaal dat serieus genomen wordt.

Vakblad LASTECHNIEK verschijnt tien maal per jaar in Nederland en België.