Maak van je lasrobot een industriële 3D-printer

MX3D, bekend van de eerste metalen 3D-geprinte brug ter wereld, heeft de deuren geopend voor grootschalige toepassing van 3D-metaalprinten in de maritieme industrie, olie- & gasindustrie en maakindustrie. Het product MetalXL Software stelt bedrijven in staat om van hun lasrobot een industriële 3D-printer te maken. Daarnaast is er een totaalpakket: de M1 printer.

Ook totaalpakket

MX3D zet vol in op de doorontwikkeling van MetalXL, een software-hardware oplossing waaraan meerdere merken robots, lasapparaten en sensoren kunnen worden gekoppeld. “Onze MetalXL stelt bedrijven in staat van hun lasrobot binnen een dag een industriële 3D-printer te maken”, aldus Gijs van der Velden, CEO van MX3D. “Sinds de lancering van MetalXL krijgen we echter verrassend veel vraag naar een complete oplossing. Met de M1 printer bedienen we deze groep. De M1 printer is een totaalpakket van lasrobot, sensoren en software om 3D metaal te printen. Hiermee kunnen ook klanten die nog geen lasrobot hebben, snel beginnen met grootschalig metaalprinten.”

Dankzij investering

Dit alles is mogelijk dankzij een investering van 2,25 miljoen euro in MX3D door Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), DOEN Participaties en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).