Voorrondes laswedstrijden voor vmbo’ers in volle gang

In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Lastechniek organiseerde Haprotech Lasopleidingen op vrijdag 6 maart jl. de tweede voorronde van de Nationale Laswedstrijden 2015. Het NIL organiseert deze lascompetitie voor leerlingen van het vmbo om jongeren te stimuleren een baan in de lastechniek te kiezen en zelf te ervaren hoe leuk het lasvak eigenlijk is.

Klein 2

Noord- en Zuid-Holland

Maar liefst 23 vmbo-leerlingen uit Noord- en Zuid-Holland, waaronder twee leerlingen van het Technisch College Velsen, streden om een plaats in de landelijke finale, die op 25 maart zal worden gehouden. Gelast werd in de processen MAG en BMBE. Alle wedstrijddeelnemers kregen de gelegenheid om naast de wedstrijden deel te nemen aan een excursie naar het Tata Steel Product Applicatie Centrum.

Naar de finale

De prijsuitreiking werd verzorgd door het hoofd Opleidingen van het NIL, Yvonne Olgers. De eerste plaatsen werden behaald door Gert van Duuren (MAG) en Jan van Wijgerden BMBE), beiden leerlingen van CS de Hoven. De tweede prijzen waren voor Joost Postel van het Martinus College (MAG) en Pascal Jansen van het Segment (BMBE). Deze vier prijswinnaars hebben met hun prestaties een plek veroverd in de landelijke finale.