De drie automatiseer- en lastechniekspecialisten DIN Tools, Yaskawa en ESAB slaan de handen ineen en organiseren een evenement om bezoekers een blik te geven op de toekomst van de lastechniek. Tijdens het evenement ‘The future of welding’, op 12 en 13 oktober bij DIN Tools in Heist-op-den-Berg (België) wordt er een gevarieerd programma aangeboden van demonstraties en workshops. Iedereen die geïnteresseerd is in de lastrends van morgen is van harte welkom op dit robotica-event.

In de vestiging van DIN Tools worden bezoekers meegenomen langs de oplossingen die een positieve invloed kunnen hebben op de efficiëntie en het gebruikersgemak van lasautomatisering. Er zullen live demonstraties en workshops gegeven worden van verschillende lasproducten en -systemen, zoals lasrobots en -cobots, digitale opvolging, een SAT lasproces, offline programmeersoftware, Weldcloud-toepassing, SPEED-lasproces en lasercleaning met een lasrobot.

Indien bezoekers een compact werkstuk of step file van hun werkstuk meebrengen kan de toepassing meteen bekeken worden. Tevens kunnen na 20.00 uur privésessies gereserveerd worden, bijvoorbeeld voor producttesten.

Netwerken

Na het bijwonen van de demonstraties en workshops is er de mogelijkheid tot netwerken met verschillende vertegenwoordigers van de drie deelnemende bedrijven en met andere bezoekers. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden via het marketing.nl@yaskawa.eu.com. Voorregistratie is gewenst, er zijn beperkt plekken beschikbaar.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).