De EvoWeld Mini van Evosys Laser GmbH in Erlangen is een compacte tafelmodelmachine, afgestemd op de verwerking van kleine series zoals prototypes of assemblages met kleine volumes. Dit betekent dat het proces ook voor kleinere hoeveelheden of voor laboratoriumactiviteiten kan worden gebruikt.

Met een compacte installatieruimte met een voetafdruk van slechts 320×663 mm² en een hoogte van 533 mm, heeft het systeem, dat is ontworpen als een tafelmodel, alles wat nodig is voor laserlassen. Het voldoet aan laserklasse 1, wat betekent dat er tijdens het gebruik geen extra beschermingsmiddelen nodig zijn. Volgens EVOSYS zitten alle essentiële onderdelen in de basisversie. Geïntegreerd in de behuizing zijn de laser inclusief koeling, bundelvorming en -geleiding en de benodigde besturingscomponenten.

Om de flexibiliteit en bruikbaarheid te vergroten, is de EvoWeld Mini uitgerust met een galvanometerscanner. Dit maakt de contour- en quasi-simultane lasprocesvarianten mogelijk die in de industrie gebruikelijk zijn. Lascontouren worden geprogrammeerd en aangepast met behulp van de intuïtieve EvoLaP-processoftware. Dit maakt het zeer eenvoudig om lasprocessen die zijn ontwikkeld op de EvoWeld Mini over te dragen naar de meer sterk geautomatiseerde producten uit het Evosys-portfolio. Voor het lassysteem zijn optioneel diverse uitbreidingen voor proces- en kwaliteitsbewaking leverbaar.

Op de K show 2022 in Düsseldorf zal de EvoWeld Mini “live” te zien zijn met lasdemonstraties. Op de EVOSYS-stand in hal 11, A53 zullen ook andere exposities te zien zijn, zoals de nieuwe EVO 0800TD-procesmodule met top-down-functie.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).