De WeldBuilder wizard van Yaskawa is ontwikkeld om met name nieuwe gebruikers van lasautomatisering een eenvoudige user interface te bieden. Deze nieuwe applicatie voor de Smart Pendant maakt het mogelijk om op een zeer gebruiksvriendelijke manier het lasprogramma voor een lascobot direct op de Smart Pendant op te bouwen.

Door middel van de WeldBuilder software op de Smart Pendant kan een grote variëteit aan lasprogramma’s eenvoudig worden opgebouwd, bijvoorbeeld voor de HC10DT lascobot. Yaskawa zal dit demonstreren op zowel de Skills Finals bij SMEOT als op De Nederlandse Metaal Dagen.

Intuïtieve interface

De WeldBuilder wizard is een intuïtieve interface die geschikt is voor alle bekende lasnaadvormen. Via de wizard kunnen de lasinstellingen makkelijk aangepast worden en alle laspunten kunnen benoemd worden. Er zijn ook een aantal plugins voor beschikbaar. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van de ‘Pendelen/Weaving’ plugin bij zowel hoeklassen als bij een stompe las. Hiermee kun je de pendel functionaliteit toevoegen aan het lasprogramma. Tevens is er een kettinglas plugin waarmee het mogelijk is om een kettinglas te laten genereren voor een geprogrammeerde beweging.

Metaal Dagen

Van 19 – 21 april vinden de Nederlandse Metaal Dagen plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor deze editie staat Smart Manufacturing centraal. Yaskawa Benelux zal ook hier de WeldBuilder wizard demonstreren op een HC10 lascobot. Een van de kleinste modellen uit de serie ArcWorld booglas robotcellen is te zien op De Nederlandse Metaal Dagen. De ArcWorld Mini RS is een flexibele en ruimtebesparende lascel die eenvoudig te installeren en verplaatsen is en een gemakkelijke optie biedt voor het vervangen of aanvullen van handmatig lassen. Tijdens de beurs zal ook een GP25 handlingsrobot werkend te zien zijn.

Yaskawa Benelux is tijdens de beurs te vinden in hal 7, stand A102.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).