Hypertherm, een Amerikaanse fabrikant van industriële snijsystemen en software, schort de activiteiten in Rusland op. Net als een groot deel van de wereld is het bedrijf verontwaardigd over de militaire invasie die plaatsvindt in Oekraïne. Als gevolg van de toegenomen agressie, het verlies van levens, en de ernstige humanitaire crisis veroorzaakt door de ontheemding van meer dan 2 miljoen mensen, heeft Hypertherm de beslissing genomen om alle zakelijke activiteiten in Rusland tot nader order op te schorten. De gedachten van het bedrijf zijn bij de burgers en inwoners van Oekraïne.

Hypertherm-plasma- en OMAX-waterstraalsnijproducten worden ontworpen en geproduceerd voor gebruik door bedrijven over de hele wereld om schepen, vliegtuigen en treinwagons te bouwen, stalen gebouwen te bouwen, zwaar materieel te fabriceren, en nog veel meer. De producten omvatten industriële snijsystemen, CNC’s, en software die vertrouwd zijn om hun prestaties en betrouwbaarheid die resulteren in verhoogde productiviteit en winstgevendheid voor honderdduizenden bedrijven. Hypertherm is gevestigd in New Hampshire, heeft meer dan 1.800 werknemers en is wereldwijd actief en vertegenwoordigd door partners.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).