Vier lascabines, twee slijpcabines, leidingwerk ten behoeve van gas en lasdampafzuiging heeft M. van Veenendaal recent geleverd en geïnstalleerd bij het ROC Midden in Nieuwegein ten behoeve van het Make Center. Een half jaar is het bedrijf benaderd om mee te denken over een totaaloplossing voor het lokaal. Het lokaal heeft weinig muren en veel glas, waardoor installatie een mooie uitdaging was. Deze totaaloplossingen bieden het bedrijf het liefst. Van nul naar ‘lasklaar’. Meedenken en totaaloplossingen bedenken.

De lascabines staan tegenover elkaar en zijn afgeschermd met lamellen. Deels vast, deels verstelbaar. In de cabines zijn kolommen geplaatst waar de afzuiging aan bevestigd is. De lascabines hebben een oppervlakte van 2 x 2 meter. De slijpcabines zijn ook uitgevoerd in de 2 x 2 meter uitvoering. Er is bewust voor gekozen met extra tochtlamellen te werken. De stof en rook verspreidt zich daardoor minder door de ruimte en de lasdampafzuiging doet beter zijn werk, waardoor er een gezondere lasomgeving ontstaat. De lasdampafzuiging is inclusief filters, waardoor er geen kanaalwerk naar buiten nodig is. Een praktische oplossing voor een ruimte met weinig bevestigingsmuren.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).