Veiligheid en gezondheid horen de hoogste prioriteit te hebben voor elke lasser. Om hier zeker van te zijn, is het cruciaal om te zorgen dat het inademen van schadelijke deeltjes zoveel mogelijk wordt uitgesloten.

Laspartners Multiweld lanceert de nieuwe Mulax Air lijn. Deze lashelmen met verse luchtsystemen bieden optimale bescherming tegen schadelijke deeltjes in de ademlucht. De ademhalingsbescherming heeft de hoogste beschermingsklasse voor motor aangedreven systemen: TH3. De luchttoevoer is middels drie standen aan te passen naar de wensen van de gebruiker.

Het bedrijf heeft twee complete sets in het assortiment en daarnaast nog een heleboel accessoires om de gewenste Mulax lashelm helemaal compleet te maken.

De Mulax CX-01 laskap set is voorzien van een hoogwaardig lasfilter en biedt een goed en helder zicht op het werkstuk. Het automatische filter is voorzien van zonnecellen en behoeft niet voorzien te worden van een batterij voor een goede werking van het automatische filter. Voor slijpwerkzaamheden kan de lashelm op slijpstand worden ingesteld.

De nieuwe CX-01 laskap, inclusief verse luchtsysteem en riem, komt met twaalf beschermruiten voor de buitenzijde, drie beschermruiten voor de binnenzijde, zes deeltjesfilters en zes voorfilters. Zo kunnen beschadigde onderdelen snel worden vervangen en blijft de lasser veilig.

www.lpmw.nl

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).