Tweevoudig Nederlands kampioen lassen Bart Willems (21) reist volgende week met Team Netherlands af naar Polen voor deelname aan EuroSkills 2023. De Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen zijn van 5-9 september in Gdańsk. Team Netherlands telt in totaal 22 jonge vakkampioenen van het mbo die gaan voor Europees goud.

‘Ik kijk enorm uit naar EuroSkills’, aldus Bart Willems, die zowel in 2022 als 2023 Nederlands kampioen werd tijdens Skills the Finals. ‘Naar de wedstrijd, maar bijvoorbeeld ook naar de openingsceremonie en de prijsuitreiking. Het wordt ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten. Ik heb er ontzettend veel trainingsuren in gestoken, zowel thuis als bij leerbedrijf Wennekes Welding Support en met hulp van mijn school Vakopleiding Techniek (ROC Nijmegen). Ik ga er alles aan doen om eremetaal mee naar huis te nemen.’

EuroSkills

EuroSkills 2023, de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen, is van 5 t/m 9 september in het Poolse Gdańsk. Aan de aftrap verschijnen 600 deelnemers in 43 verschillende vakken, van CNC-frezer tot kok, van metselaar tot schoonheidsspecialist. De organisatie verwacht 100.000 toeschouwers. Kijk voor meer informatie op www.euroskills2023.org.

WorldSkills Netherlands

Team Netherlands wordt uitgezonden door WorldSkills Netherlands, dat zich sinds 2001 inzet voor promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. WorldSkills Netherlands ondersteunt jongeren bij het ontdekken en ontwikkelen van hun skills. Dit doet WorldSkills Netherlands in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven, onder andere door het organiseren van vakwedstrijden voor vmbo’ers (Skills Talents) en mbo’ers (Skills Heroes). OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking, is een van de partners van WorldSkills Netherlands.

 

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).