Dit jaar viert Laskar haar 30-jarig bestaan. In 1992 begon Klaas de Kuiper met Laskar als eenmanszaak en dat is uitgegroeid tot een familiebedrijf met 40 medewerkers en 900 klanten.

Historie

Vanuit Hardinxveld-Giessendam startte Klaas de Kuiper in 1992 zijn groothandel in lasapparatuur. Als importeur van Cebora belevert Laskar klanten in Nederland en België. Door de groei van zowel omzet als personeel, laat Laskar een nieuw en groter pand bouwen, nog steeds in Hardinxveld. In de jaren die volgen wordt Tehaka uit Hilversum overgenomen en TLS uit Sliedrecht. Hierdoor blijft het bedrijf groeien en versterkt zij haar positie in de regio. Om efficiënter te kunnen werken besluiten Laskar en TLS samen naar Gorinchem te verhuizen, waar ze nu nog steeds zitten.

Na 30 jaar is Laskar gegroeid, qua omzet, relaties en medewerkers. Toch blijft het een familiebedrijf. Onderlinge relaties, zowel met klanten als collega’s, zijn belangrijk. Dat zie je terug in het feit dat veel klanten van nu al klant zijn vanaf het eerste uur. Tevens is een aanzienlijk aantal personeelsleden al meer dan 25 jaar in dienst.

Relaties

Kan iedereen dan bij Laskar kopen? “Nee, zeker niet” zegt Klaas de Kuiper. “Laskar levert uitsluitend aan internationaal geselecteerde dealers in zowel de automotive branche, als aan de technische en de lastechnische groothandels.”

Laskar heeft als doel om haar klanten te ontzorgen op lastechnisch gebied met behulp van een totaalpakket lasapparatuur en lastoebehoren. Commercieel directeur Marc van Splunder: “Wij zien dat in onze branche veel aandacht is voor de producten. Een goede lasser of technische groothandel, heeft echter niet alleen behoefte aan goede producten, maar wil ook ontzorgd worden. Met onze technische kennis, logistieke ervaring en totaalpakket aan producten zijn wij de beste partners voor onze klanten. Zij hebben één aanspreekpunt waar ze terecht kunnen, wat tijd en vaak ook geld oplevert”.

Producten

Vanaf de start is Laskar importeur van Cebora las- en snijapparatuur. Ook heeft Laskar sinds 2006 een eigen machine- en accessoire lijn ontwikkeld: Weldkar. Deze lijn is ontwikkeld om minder afhankelijk te zijn van leveranciers, maar ook kunnen zij op deze manier producten laten produceren volgens hun eisen en wensen en deze wereldwijd exporteren. Weldkar bestaat uit Mig- Tig en plasmasnijapparatuur en diverse accessoires en toebehoren, zoals lastoevoegmateriaal, lastoortsen en onderdelen, lashelmen, persoonlijke beschermingsmiddelen en sinds kort ook las- en opspantafels.

Daarnaast is Laskar importeur van GenSet las- en stroomaggregaten en premium dealer van onder andere Kemper, Cepro, 3M Speedglas/Cubitron en Tag.

Laskar in volgelvlucht:

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).