Op 10 oktober 2023 opent Evenementenhal Gorinchem haar deuren voor het NIL Lastechnisch Kennisevent 2023. Op dit kennisevent zullen de accenten liggen op recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en bijzondere uitvoeringen.

Tijdens het kennisevent wordt in de ochtend ingegaan op de belangrijkste wijzigingen in de ASME 2023, de nieuwe editie van EN ISO 5817 en de Rijkswaterstaat Richtlijn Ontwerp Kunstwerken (ROK).

Het middagprogramma richt zich op lasprocessen, varianten en uitvoering. Zo spreekt Gert Eilander van Van Laar Lasbenodigdheden over cobots in de laswerkplaats, een lezing waarin ook wordt ingegaan op veel praktijkvoorbeelden. Verder wordt er gesproken over bijzondere lastoepassingen, zoals onderwaterlassen. Ook worden de actuele highlights in laserlassen en de risico’s van handmatig laserlassen besproken.

Praktische informatie

Het NIL Lastechnische Kennisevent vindt plaats op 10 oktober, in Evenementenhal Gorinchem. De dag kost 395 euro, voor NIL CONNEQT abonnees geldt een prijs van 295 euro, inclusief lunch en parkeerkaart, exclusief BTW.

Inschrijven kan via www.nil.nl/kennisevent2023

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).