Metavak en Welding Week zij vandaag van start gegaan in de Evenementenhal in Gorinchem. De evenementen duren tot en met donderdag en 7.000 mensen registreerden zich tot dusver voor een bezoek. 

Een mensenmassa stond al te dringen in de Evenementenhal in Gorinchem toen de metaalvakbeurs Metavak zijn deuren openende. De jaarlijkse vakbeurs wordt dit jaar gecombineerd met de tweejaarlijkse Welding Week die door Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) georganiseerd wordt. Aan de Welding Week is ook een lassymposium gekoppeld dat dinsdagochtend al van start ging.

Aanvulling

Volgens beursorganisatie Easyfairs is het aanbod van Welding Week een uitstekende aanvulling op het aanbod van Metavak, dat is opgedeeld in zes thema’s: automatisering, verspanen, plaatbewerking, reiniging/oppervlakte, 3D-printen en verbinden. Onder de 150 standhouders zijn bekende namen als Mazak Nederland, 247Tailorsteel, Robojob, Binzel Benelux en Dormac CNC Solutions.

België

Ook Belgische bedrijven hebben de weg naar Gorinchem gevonden zoals De Tollenaere, Dalemans Industries en Deratech, leverancier van plaatbewerkingsmachines. ‘Wij zijn relatief onbekend en kunnen met beursdeelname naamsbekendheid opbouwen’, vertelt Deratech-directeur Nico De Vooght op de beurs. De Vooght was eerder dit jaar ook aanwezig op de Technishow in Utrecht waar hij een aantal machines verkocht.

Doelstelling Door corona was de TechniShow naar eind augustus-begin september verschoven en kende dit jaar meer overlap met Metavak. ‘Hierdoor zijn er misschien wel wat standhouders afgevallen, maar aan de andere kant waren er ook die TechniShow hebben laten vallen voor ons’, vertelt Suzanne Schneiders, marketingmedewerker van Easyfairs. Met 5.500 preregistraties (en 1.500 voor Welding Week) is Easyfairs al hard op weg de bezoekersdoelstellingen van 5.000 te realiseren.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).