Hypertherm, fabrikant van snijapparatuur en software voor industriële toepassingen, introduceert PlateSaver, een nieuwe SureCut-technologie die automatisch het aantal onderdelen op een plaat maximaliseert, waardoor de winst per plaat toeneemt.

PlateSaver is beschikbaar via Hypertherm’s ProNest en andere geautoriseerde software voor processors die ongelegeerd staal snijden op een CNC-tafel met X-definition plasma. Het combineert de boogstabiliteit van X-definition plasma met speciale softwareparameters voor een aanzienlijk hoger materiaalgebruik. Deze parameters zorgen ervoor dat PlateSaver kortere in- en uitgangen gebruikt bij het starten en stoppen van een sectie, zodat er minder ruimte wordt verspild tussen de onderdelen. Naast de kortere in- en uitgangen houdt PlateSaver rekening met het gesmolten metaal door gebruik te maken van beweegbare gatsteken. Dit heeft als voordeel dat gesmolten spetters in een voorspelbare sproeizone vallen.

SureCut-technologie maximaliseert de snijprestaties door duizenden snijparameters automatisch in te bedden in geautoriseerde hardware- en softwareproducten. Het bevat True Hole voor afgewerkte boutgaten, True Bevel om het snijden van afgeschuinde randen en Rapid Part te vereenvoudigen voor een aanzienlijk kortere cyclustijd tussen sneden.

Hypertherm ontwerpt en produceert industriële snijproducten die door bedrijven over de hele wereld worden gebruikt om schepen, vliegtuigen en treinwagons te bouwen, maar ook om staalconstructies te bouwen, zware apparatuur te produceren en vele andere toepassingen.


www.hypertherm.com

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).