De OCT X-V6 robotlasinstallatie van Hoekman Roestvaststaal heeft een stevige mentale en fysieke update ondergaan. Hierdoor kan hij bij zowel RVS MIG & TIG laswerk concurrerend zijn bij kleine en middelgrote series en bij terugkerend werk.

Door het offline programmeren via het software programma van Delfoi kan Hoekman sneller tot productie komen. Op de lasrobot zijn twee stations gekoppeld. Zo kan bijvoorbeeld op station 1 het product in de mal worden gehecht en op station 2 het product worden afgelast. De robot switcht heel snel tussen de stations.

Met de automatische zoekfunctie is de robot een stuk sneller en secuurder in haar werk. Vooral bij TIG-lassen luistert dit op de mm nauwkeurig. Deze robot is vooral sterk in laswerk dat globaal tot maximaal 1960 lengte x 800 breed x 800 hoog is. Iets afwijkende formaten kunnen ook met de lasrobot worden gelast. Niet alleen RVS en aluminium maar ook staal.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).