Technishow heeft de inschrijving voor de Innovation Awards verlengd tot 27 mei. Met de prijs wordt het bedrijf bekroond met meest innovatieve product of proces, of het bedrijf dat originele materialen inzet of een bijzondere techniek hanteert.

Tot 27 mei kunnen exposanten van de TechniShow 2022 hun innovaties insturen om kans te maken op deze award. Deze editie kunnen bedrijven zich inschrijven voor drie categorieën: Slim produceren, Digitale fabriek of Flexibel produceren. De jury staat onder voorzitterschap van Susanne van der Velden, program manager Smart Industry & Artificial Intelligence bij FME.

Inzendingen worden getoetst aan de hand van de volgende criteria: de mate waarin de inzending echt nieuw, uniek of onderscheidend is; commerciële toegevoegde waarde (toegevoegde waarde voor de eindgebruiker); de economische impact van de inzending; de maatschappelijke impact en de mate waarin de inzending bijdraagt aan Smart Industry/ slimmer en sneller ondernemen.

De TechniShow Innovations Awards zijn de tweejaarlijkse prijzen voor de innovatiekracht van de Maakindustrie en is een initiatief van FPT-VIMAG in samenwerking met Jaarbeurs. De pitchdag voor de geselecteerden is op 16 juni en op 6 juli tijdens de Avond van de Maakindustrie vindt de prijsuitreiking plaats.

De TechniShow vindt dit jaar plaats van 30 augustus tot 2 september in de Jaarbeurs Utrecht.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).