Een sputterende economie en toegenomen concurrentie uit China hebben de vestigingsplannen van Magnaweld in Nederland vertraagd.

Het Turkse Magmaweld liet vorig jaar op De Nederlandse Metaal Dagen weten Nederland te willen gebruiken als bruggenhoofd om de Europese markt te veroveren. Het was op zoek naar een geschikte locatie waar het ook demonstraties zou kunnen voorzien.

Deze geschikte locatie werd gevonden, maar door het economische klimaat werd de sprong nog niet genomen. ‘Door de inflatie gaat het economisch toch wat minder in Europa en zien we minder vraag. Daarnaast is de concurrentie uit China verhevigd. Daar heeft men te maken met deflatie waardoor lasmachines en toebehoren voor dumpprijzen op de markt belanden’, verklaart mede-eigenaar Emir Elöve op de TechniShow.

Naamsbekendheid opbouwen op TechniShow

De producent van lasapparatuur, plasmabranders en lastoevoegingsmateriaal was op de Utrechtse beurs aanwezig samen met Nederlandse importeurs om naamsbekendheid op te bouwen. Het heeft de Nederlandse markt nog niet uit het oog verloren. ‘Onze plannen hebben wat vertraging opgelopen, maar ze staan nog steeds. Wij kijken naar de lange termijn’, aldus Elöve.

Magmaweld werd in 1957 opgericht in Turkije en maakte in 2018 de overstap naar Europa waar vanuit verschillende landen een dealernetwerk wordt uitgebouwd. Het bedrijf heeft inmiddels een goede naam opgebouwd in Duitsland, volgens Elöve het tweede lasland van Europa. Het grootste lasland van Europa is volgens hem Turkije.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).