Het Turkse Magmaweld wil Nederland gebruiken als bruggenhoofd om de Europese markt te veroveren. De producent van lasapparatuur, plasmabranders en lastoevoegingsmateriaal is momenteel op zoek naar een geschikte locatie waar het tevens een democenter kan openen. 

Magmaweld werd in 1957 opgericht in Turkije en maakte in 2018 de overstap naar Europa waar vanuit verschillende landen een dealernetwerk wordt uitgebouwd. In de Benelux is Naili Reda verantwoordelijk voor het uitbouwen van dit netwerk. Na de marktentree werd vorig jaar de eerste grote sprong gemaakt en werden er dubbel zoveel machines verkocht als het jaar ervoor.

Een aanspreekpunt

Het Turkse bedrijf kenmerkt zich volgens mede-eigenaar Emir Elöve door de goede prijs-kwaliteit verhouding. ‘Daarnaast kunnen wij het volledige pakket aanbieden, van lasapparatuur tot toevoegingsmateriaal en robotoplossingen. Nederland is een goede logistieke hub binnen Europa en daarbij spreekt iedereen hier Engels’, vertelt Emir Elöve, telg van het familiebedrijf in Turkije. Niet alleen heeft het een productielocatie in Turkije, ook worden er zaken gedaan in Portugal.

Uitbesteed transport

De logistiek en warehousing wordt momenteel geregeld door Verheyen Transport uit Tilburg, dat levertijden van 2 dagen garandeert. Een wekelijkse lading vanuit Turkije, met de truck of met het zeeschip, zorgt ervoor dat de voorraad constant aangevuld is. Het is nog de vraag of de warehousing in de nieuwe vestiging wordt opgenomen. In ieder geval moet deze dienen als demo- en servicecenter.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).