Foto: Valk Welding leverde onder meer een lasrobotinstallatie op een verplaatsbaar E-frame aan het Noord-Ierse NC-Engineering voor het lassen samenstellingen.

De Valk Welding Groep heeft nu een Ierse vestiging: Valk Welding Ierland. Hiermee heeft de groep naast het hoofdkantoor in Alblasserdam 9 dochterondernemingen in Europa.

Valk Welding wil de Ierse maakindustrie te ondersteunen in hun zoektocht naar lasautomatisering. De eerste contacten met Ierse bedrijven werden als in 2017 gelegd. Deze bedrijven bleken onder andere door de Brexit hard op zoek te zijn naar oplossingen voor de continuering en automatisering van hun productie aangezien tekorten aan vaklassers een groot probleem leek te gaan worden.

Sindsdien heeft Valk Welding al diverse klanten uit Ierland mogen helpen en zijn er al verschillende projecten opgeleverd. De totaalleverancier helpt de bedrijven zowel met lasrobotsystemen als met las consumables, waaronder lasdraden en slijtdelen.

www.valkwelding.com

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).