Op de komende vakbeurs Schweissen und Schneiden presenteert lasrobotintegrator Valk Welding een groot 12-assig lasrobotsysteem voor het gerobotiseerd lassen van zware en lange producten tot 20 ton en een werkstuklengte tot 25 m. Het bedrijf biedt een oplossing voor bedrijven die op korte termijn behoefte hebben aan een automatiseringsoplossing voor het lassen van hele grote werkstukken in zeer kleine series tot enkelstuks.

‘Uiteraard is de grote lasrobotinstallatie ook bedoeld om te laten zien wat we kunnen op het gebied van lasrobotisering voor bedrijven met een high-mix, low volume productie. De cel is voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van lasnaadvolgen met Arc-Eye Adaptive die bij naadafwijkingen de lasparameters realtime aanpast, automatische draadwissel, geïntegreerde toortsafzuiging, volledige offline programmering en CE beveiliging’, licht CCO Peter Pittomvils toe.

‘Voor alle hick-ups in het proces hebben we innovatieve oplossingen ontwikkeld, zodat we een continu proces kunnen realiseren. Bedrijven die volumineuze delen in kleine aantallen en grote variatie maken voor offshore, zwaar transport, zware machinebouw, hebben de lasproductie van grote aantallen veelal al geautomatiseerd, maar willen dat ook voor kleine aantallen kunnen.’

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).