Valk Welding heeft een order ontvangen van de firma Luyckx, gespecialiseerd in grote speciale constructies en bakken voor offshore, bagger- en mijnbouwmachines.

Om hun snelle groei voort te zetten heeft Luyckx een order geplaatst voor twee Valk Welding robotsystemen. De grootste heeft een baan van 82 meter lang, 40 ton payload verplaatsbare positioners, 100% offline programmering en de laatste ontwikkeling op het gebied van volautomatisch meerlaags lassen met adaptieve functionaliteit. Deze technologie is gebouwd op het ARC-EYE platform.

Voor zover bekend wordt dit het grootste actieve lasrobotsysteem in België en zeker het grootste systeem dat Valk Welding ooit heeft geleverd.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).