Lasrobotintegrator Valk Welding is dit jaar prominent aanwezig op de TechniShow. De eigen R&D en software-ontwikkelingsafdeling van Valk Welding werkt voortdurend aan de ontwikkelingen van innovaties die de lasautomatisering van sterk wisselende en veelal kleine seriegroottes mogelijk maken en daar zullen ze dit jaar weer enkele baanbrekende applicaties van laten zien. De nominatie voor de Technishow Award met softwarepakket VRPS is daar één van.

Ook systemen als ARC-EYE, VR-Teaching en ander software systemen, die alleen mogelijk zijn dankzij vergaande digitalisering en software ontwikkeling, zullen daarom een belangrijke plaats innemen op de Valk Welding stand C090 in hal 12.

VRPS

De basisgedachte van Virtual Robot Programming System is dat met de handheld een beweging wordt gemaakt die de basis vormt van het robotprogramma dat vervolgens door de robot wordt geperfectioneerd en uitgevoerd. VRPS combineert hiermee als eerste systeem in de markt de eenvoud van positiebepaling middels Virtual Reality met de high-end techniek van een industriële lasrobot en biedt binnen het systeem een unieke oplossing voor het opvangen van onnauwkeurigheden. Daarmee wordt het programmeren van industriële lasrobots voor enkele stuks veel eenvoudiger zonder vergaande programmeerkennis.

Praktische hardware

Valk Welding wil bezoekers graag ook de ontwikkelingen op het gebied van hardware laten zien aan de hand van een Panasonic lasrobot die bewegend over een track, twee naast en elkaar gelegen werkstations bedient. De cel, gebouwd op een torsievast en verplaatsbaar E-vormig frame bevat meerdere innovaties, zoals automatische toortswisseling, adaptief lasnaadvolgen (Arc-Eye), toorts cleaning, en vele andere praktische oplossingen die een hoge up-time van de lasrobotinstallatie mogelijk maken.

Cobotautomatisering

Met haar dochteronderneming VWCO, is Valk Welding Europees dealer van TM (Techman) cobots. Op de stand zullen op diverse cobots de nieuwste ontwikkelingen gedemonstreerd worden zoals de nieuwste TM hardware 5.0, de TM Image Manager en zal getoond worden hoe Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM) kan worden ingezet met gebruik van een TM cobot.

Daarmee wil de automatiseerder de veelheid aan mogelijkheden laten zien, die de maakindustrie zal inspireren om applicaties voor hun eigen automatiseringsvraagstukken te ontwikkelen.

Nieuwste generatie robottoorts MIG II

Valk Welding ontwikkelt en produceert al jaren haar eigen robottoortsen, voorzien van pneumatische toortsafschakeling, longlife kabelpakket, gepatenteerd draadklemmechanisme en een snelwissel zwanenhals. Tijdens de TechniShow zal Valk Welding de nieuwste generatie MIG II presenteren.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).