De Kumoweld Welding Experience Day op 19 oktober is een dag voor alle lassers en lasfanaten. Verschillende partijen en leveranciers worden op deze dag samengebracht op één plek om de nieuwste innovaties op het gebied van lassen en lastechniek te tonen.

Op donderdag 19 oktober, tussen 10 en 8, is de Welding Experience Day van Kumoweld in Assen. Naast het bezoeken van de verschillende bedrijven zijn er ook een live demonstratie handlaserlassen en een demonstratie cobotlassen door Fanuc België. Ook is er ruimte om kennis en vragen te delen met vakgenoten.

Deelnemende leveranciers zijn onder andere Fanuc, Ceweld, EWM en snellassen.nl. Toegang is gratis, maar er dient wel vooraf aangemeld te worden.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).