Wouters Cutting & Welding, dat enkele maanden geleden verhuisde naar een nieuwe vestiging in Turnhout (België), wil de inpandige demoruimte de komende tijd meer inzetten als marketinginstrument en verwacht nieuwe machines. 

De verhuizing van Wouters Cutting & Welding van Oelegem naar Turnhout betekende niet alleen goed nieuws voor het personeel dat het woon-werkverkeer zag toenemen, ook geeft het de specialist in snijmachines de mogelijkheid om te groeien. Zo verdubbelde de bedrijfsruimte, extra ruimte die onder andere is ingezet om een demonstratieruimte in te richten.

Deze zomer wordt de demoruimte van Wouters Cutting & Welding uitgerust met nieuwe modellen snijmachines van onder ander Microstep. Met uitbreiding van het inhouse machinepark wil zaakvoerder Nic Wouters meer potentiële klanten naar zijn bedrijf lokken. ‘Daarmee willen we op termijn de deelname op beurzen enigszins afbouwen. Dat is toch een behoorlijke investering.’

Deelname beurzen

Cutting & Welding is steevast terug te vinden op tal van metaalbewerkingsbeurzen in België en Nederland, waar hij eveneens actief is. Zo stond het bedrijf vorig jaar op de Technishow (Utrecht), Metavak (Gorinchem) en was het eind vorige maand terug te vinden op Machineering in Brussel met een grote beursstand.

Directeur Nic Wouters spreekt van een goede markt, alhoewel de investeringskosten door de hoge rentes momenteel hoger liggen dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Net als in vorige jaren doet de Swift-Cut, een kleinere plasmasnijmachine, het dit jaar weer goed. Het bedrijf verkoopt op jaarbasis minimaal dertig van deze machines.

Flexibiliteit inbouwen

‘Bedrijven willen op deze manier flexibiliteit inbouwen in hun productie en niet langer afhankelijk zijn van de lange levertijden van externe leveranciers’, aldus Wouters, om zich vervolgens nader te verklaren. ‘Stel dat je een verkeerde tekening aanlevert. Eerst moet je twee weken wachten voor je het materiaal krijgt en daarna moet het nog een keer opnieuw gedaan worden en zit je met dezelfde wachttijd. Door het zelf te kunnen snijden heb je een onderdeel op enkele uren.’

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).