Yaskawa toont op TechniShow een grote lasrobot-installatie, een compacte lascobot, een handling robot en ook een laserlascel. Met de laserlascel is het bedrijf de eerste aanbieder op de Nederlandse markt.

Door de snelle opkomst van het handmatige laserlassen in de metaalverwerkende industrie blijkt er ook een grote vraag bij klanten te zijn naar geautomatiseerde systemen. Om deze reden hebben Lazrz,  Yaskawa Benelux en RoboFlex de handen ineen geslagen om een gerobotiseerde laserlascel te ontwikkelen die eenvoudig geïmplementeerd kan worden. Met dit concept richten bovenstaande bedrijven zich op de plaatverwerkende industrie. In veel plaatverwerkende bedrijven wordt met grote interesse gekeken naar de mogelijkheden van het handmatig laserlassen.  Voor de uitvoering van repeterende laswerkzaamheden is er door de voordelen van laserlassen ook vraag ontstaan naar gerobotiseerde systemen. Daarnaast is de veiligheid voor de medewerkers een belangrijk thema bij laserlassen, dit kan bij de nieuwe laserlascel worden gegarandeerd door een volledig afgeschermde installatie die voldoet aan de CE richtlijnen.

Op de Yaskawa stand wordt ook een HC10DTP lascobot opstelling van Yaskawa partner RoboFlex gedemonstreerd en kunnen bezoekers een high performance robotlascel bekijken. Daarnaast is de GP25 handling robot zien. De GP25 is een zeer veelzijdige 6-assige industriële robot met 25 kg payload, en een indrukwekkende snelheid en acceleratie. De kleine footprint en slank ontwerp zorgt ervoor dat een minimale installatieruimte nodig is.

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).