RoboFlex, EQIN, Laspartners Multiweld, Lorch Lasapparatuur, Studco Stiflastechniek en Yaskawa slaan de handen ineen om bezoekers een unieke inkijk te geven in de wereld van de lastechniek. Op 5 en 6 juli 2022 wordt het evenement Lastechniek in beweging gehouden bij RoboFlex in Oosterhout.

Tijdens het evenement ‘Lastechniek in beweging’ op locatie bij RoboFlex in Oosterhout wordt er een gevarieerd programma aangeboden van demonstraties, lezingen, rondleidingen en uiteraard de Brabantse gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen die geïnteresseerd is in de lastrends van morgen is van harte welkom op deze lastechnische dagen.

Laswerkplaats van de toekomst

In de ruime vestiging van RoboFlex worden bezoekers meegenomen langs de oplossingen die zullen bepalen hoe de laswerkplaats van de toekomst eruit zal gaan zien. Er zullen live demonstraties zijn van verschillende lasproducten en -systemen, zoals lasrobots en -cobots, een CNC-systeem, een E-frame, offline programmeren en stiftlastechniek. Ook kunnen bezoekers op vaste tijden een rondleiding door de productiehal van RoboFlex krijgen, waar ook verschillende interessante automatiseringsprojecten te zien zullen zijn.

Boeiend lezingen programma

Bij het lezingenprogramma komen verschillende boeiende onderwerpen aan bod. Zo zal RoboFlex zelf vertellen over offline programmeren en het belang van een goede opspanmal. Yaskawa neemt bezoekers mee langs de ontwikkelingen in intelligente en gebruiksvriendelijke robotica terwijl Lorch Lasapparatuur hun Speed processen bij gebruik op een gerobotiseerd systeem uitlegt. De mogelijkheden en do’s en dont’s van het automatiseren van stiftlastechniek wordt door Studco toegelicht en EQIN verduidelijkt waarom de lasboog van de toekomst begint met Fronius TPSi. Laspartners Multiweld heeft het Lasinstituut uitgenodigd om uit te wijden over het kwalificeren van bedieners voor het gemechaniseerd en automatisch lassen van metalen. Wilt u meer weten over het beslissingstraject om te robotiseren? RoboFlex en Yaskawa lichten dit samen toe.

Brabantse gezelligheid

Na het bijwonen van de demonstraties en lezingen is er volop de mogelijkheid tot netwerken met verschillende vertegenwoordigers van de zes deelnemende bedrijven en met andere bezoekers. Met een lekker hapje en een koud glas drinken kunt u verder spreken over alle onderwerpen die aan bod zijn gekomen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.roboflex.nl/nl/lastechniek-in-beweging

Vakblad Lastechniek

Al ruim 90 jaar is Lastechniek het enige vakblad in Nederland dat zich uitsluitend richt op lassen en andere verbindingstechnieken. Lastechniek is onafhankelijk, toegankelijk, helder en deskundig. Het vakblad biedt actuele, relevante technisch en toepassingsgerichte informatie op het gebied van verbindingstechnieken, materialen, apparatuur, DO, NDO, inspecties, normen en opleidingen. Maar er is ook ruimte human interest verhalen, trends op de arbeidsmarkt en carrièremogelijkheden.

  • 10x per jaar het vakblad met o.a. actuele technische en toepassingsgerichte informatie.
  • In opdracht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en in samenwerking met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL).